I starten var der masser af overskud, kærlighed, lidenskab og lyst! Men sandheden er, at for mange par kommer der med tiden mindre og minder passion i parforholdet, og det hele går pludselig kun op i madpakker og sengetider. Det er en meget naturlig udvikling for et parforhold, alle de ekstra hormoner, som hjalp os i starten af forelskelsen, er aftaget og vi skal nu selv arbejde for at holde gang i gnisten. Men det er ikke ens betydende med, at parforholdet skal dø hen, der er heldigvis masser man kan gøre, både små og store tiltag! Nedenfor har jeg samlet en række små tiltag, så man kan skabe mulighed for mere intimitet og nærvær i den travle hverdag.

  1. Farvel kysset – Hvis vi ikke allerede kysser hinanden farvel når vi skilles, enten for at tage på arbejde, op at træne eller andet så er det på tide! Men dem af jer som allerede gør det, prøv at bruge 3 sekunder på at kysse hinanden, så kysset bliver mere nærværende.
  2. Kram i 5 sekunder – Giv jer selv muligheden for at have et nærværende kram, lige mærk hinanden, bare for en kort stund, det kan gøre stor forskel.
  3. Fodkæleri under middagen – Sidder i enten overfor hinanden eller ved siden af hinanden når I spiser, så udnyt muligheden for at have lidt kropskontakt! Det kan være det er fødderne der rører hinanden eller benene, men det lige at mærke hinanden med en berøring.
  4. Sluk fjernsynet – Selvom I er trætte om aften, så sluk fjernsynet bare 30 minutter tidligere og lig jer ind i sengen sammen. Enten nøgne og bare hold om hinanden eller med nattøj på. Der behøver ikke ske noget seksuelt, men lige mærke hinanden.
  5. Kærlige berøringer – Der findes massevis af muligheder for at give en kærlig berøring til din partner i løbet af dagen. Et klap i numsen mens hun støvsuger, et kys på månen mens han ser fjernsyn i sofaen, et klem om hofterne mens hun laver mad, et lille nus af hans overarm mens I snakker, massere hendes fødder mens I ser fjernsyn og alle de andre små muligheder.
  6. Skriv en kærlig eller fræk besked – Intimiteten og nærværet kan selvfølgelig også opstå selvom I fysisk ikke er sammen. Man kan enten skrive ”Elsker dig” på et lille stykke papir og ligge på partneres madpakke, eller sende en sms hvor man skriver at man tænker på den anden. Det man skriver, kan både være i det kærlige som i det frække univers.

Som ordsproget siger – mange bække små, gør en stor å – husk de små muligheder for at connecte og mærke hinanden som par! Det kan mærkes på den lange bane.