Parterapeut

Certificeret parterapeut og sexolog

Professionel parterapeut

Som parterapeut er min fornemmeste opgave at hjælpe par ud af deres problemer. I en travl hverdag fyldt med forventninger og massevis af aftaler, kan kærligheden hurtigt komme på prøve!

Forstå problemernes kompleksitet

Jeg hjælper mine klienter med at forstå hvorfor problemerne opstår, og hvilke årsager der kan ligge til grund for de udfordringer man møder.

Årsager til at starte i terapi

Mine klienter kommer med mange forskellige udfordringer og ønsker. Jeg har specialiceret mig indenfor følgende 3 kategorier.

  1. Kommunikation
   Kommunikations udfordringer er en ting mange par oplever. Det er enormt vigtigt for et parforhold, at kommunikationen fungere, for at undgå misforståelser, konflikter og at såre hinanden. Vi kan både arbejde med konkrete kommunikations værktøjer, tage udgangspunkt i specifikke oplevelser eller snakke ind i kommunikationsmønstre.  
  2.  Seksuelle udfordringer
   – Manglende lyst
   – Forskel på behovet for mængden af sex
   – Smerter eller frygt for sex
   – Udfordringer med orgasmer
   – Rejsnings udfordringer
   – For tidlig sædafgang
   – Seksuel inspiration
  3. Tillid / manglende tillid 
   Mistillid kan komme af mange årsager. Det kan være der har været utroskab i parforholdet, som har skabt mistillid. Jalousi eller hvis man har et lavt selvværd og manglende tro på sig selv og at man er god nok.

Hvem går i parterapi

Jeg har både unge klienter i 20-årsalderen helt op til pensionister. Parterapi er derfor ikke aldersbestemt, men handler i langt større grad om, om man vil udvikle sit parforhold, og om man ville holde ud selv når det er hårdt.

Terapiforløb

Det vigtigste for mig som parterapeut er, at hjælpe mine klienter til at blive afklaret med deres udfordringer. Klienterne skal føler sig rummet til at turde forsætte arbejdet i dybden med dem selv og med deres partner. Jeg tilbyder terapiforløb af 4 sessioner, da jeg tror på at hvis man arbejder i dybden som par, så er det muligt at komme videre fra selv de største udfordringer.

Terapiens forløb
Selve terapien foregår som samtaleterapi, hvor jeg anvender forskellige terapeutiske tilgange, for at finde ind til sagens kerne. Ofte vil jeg også anvende en undervisnings-tilgang, hvor jeg præsentere forskellige psykologiske teorier samt konkrete redskaber og værktøjer, så man som klient selv lærer og forstår sig selv samt sin partner på et langt dybere plan.

Hjemmeopgave
Når sessionen afsluttes, får man som oftest en hjemmeopgave, man som par skal forsøg at lave til næste session, dette er for at holde udviklingen i gang hele tiden. Derudover laver jeg altid et opsamlende skriv efter sessionen, så man får lidt noter med hjem, som kan bruges til efterreflektering eller til at huske sessionens pointer.

Hvor længe skal man gå i terapi?

Det er meget individuelt, hvor længe folk vælger at forsætte i terapi. Jeg har valgt at lave mine forløb korte, med kun 4 sessioner, da problemstillingerne kan spænde bredt, og for nolge er 4 sessioner nok, mens for mange så ville det kræve flere forløb. Hvilket man altid kan tilkøbe hen af vejen.

Nogle par har nogle helt konkrete problemstillinger, de ønsker at få løst, mens andre mere ønsker udvikling uden at kunne sig hvad problemet er.

Hvor ofte skal man afsted?

De fleste kommer i terapi med et tidsinterval der ligger mellem 1 gang om ugen op med hver 3 uge. Det vigtigste er dog, at vi finder et interval der passer til netop jer.

Forløb & Priser

Vælger I et forløb af 4 sessioner opnår i en rabat på 600 kr.

For at opnå rabat, bookes bare en normal tid. I forbindelse med første terapi, oplyser I, at I ønsker et forløb af 4 sessioner, så sørger jeg for rabatten.

10 % rabat til studerende og unge i alderen 12-18 år.

Online forløbet

"Få din lyst tilbage"

6 moduler bestående af videomateriale, værktøjer og øvelser for at få din lyst tilbage.

Pris. 2.500 kr.

Book forløbet - send en mail til
kontakt@fiekolding.dk

Individuel terapi

1100 kr.

Varighed 60 minutter

Forløb af 4 sessioner – 3.800 kr.
(spar 600 kr.)

Parterapi

1.350 kr.

Varighed 80 minutter

Forløb af 4 sessioner 4800 kr.
(spar 600 kr.)

Gratis forsamtale

Har du brug for hjælp til at finde ud af, om en sexolog eller parterapeut er det rigtige for dig/jer. Book en gratis forsamtale over telefon. Jeg ringer dig op i det bookede tidsrum.

Varighed 20 minutter

Fie Kolding

Sexolog og parterapeut
Jeg blev uddannet og certificeret hos Joan Ørtings sexolog og parterapeut uddannelser, hvor jeg startede på uddannelsen i 2017. Jeg har siden hjulpet både par og individuelle med deres udfordringer relationelt, seksuelt som følelsesmæssigt. Terapien foregår i mit dejlige terapilokale i Rådhusstræde i København K, hvor jeg byder klienterne velkomne både i hverdage og weekender.

Podcast, Ærlig talt
Derudover er jeg også vært i podcasten “Ærlig talt”, hvor jeg sammen med min medvært, sætter fokus på forskellige emner indenfor sex, parforhold, kvinder og mænd. Podcasten har over 150.000 streams og mere end 160 episoder, og hver anden uge udkommer et nyt spændende afsnit. Du kan lytte til podcasten på podimo, Spotify eller hvor du normalt høre dine podcast.

Engelsk, norsk & svensk
En terapi er som udgangspunkt på dansk, men det er muligt at have terapien på engelsk, hvis en eller begge parter kun snakker engelsk. Derudover forstår jeg både norsk og svensk, så disse to sprog, kan man også sagtens snakke i terapien. Dog er min egen udtale på svensk og norsk lidt rusten, så jeg vil besvare på dansk.