Par­terapeut

Fie Kolding
Certificeret parterapeut og sexolog

Professionel parterapeut

Som parterapeut er min fornemmeste opgave at hjælpe par ud af deres problemer. I en travl hverdag fyldt med forventninger og massevis af aftaler, kan kærligheden hurtigt komme på prøve!

Forstå problemernes kompleksitet
Jeg hjælper mine klienter med at forstå hvorfor problemerne opstår, og hvilke årsager der kan ligge til grund for de udfordringer man møder.

Årsager til at starte i parterapi

Mine klienter kommer med mange forskellige udfordringer og ønsker. Jeg har specialiceret mig indenfor følgende 3 kategorier. 

 1. Kommunikation
  Kommunikations udfordringer er en ting mange par oplever. Det er enormt vigtigt for et parforhold, at kommunikationen fungere, for at undgå misforståelser, konflikter og at såre hinanden. 

 2.  Seksuelle udfordringer
  – Manglende lyst 
  – Forskel på behovet for mængden af sex
  – Smerter eller frygt for sex 
  – Udfordringer med orgasmer
  – Rejsnings udfordringer 
  – For tidlig sædafgang 
  – Porno / onani afhængig
  – Seksuel inspiration 

 3. Tillid / manglende tillid 
  Mistillid kan komme af mange årsager. Det kan være der har været utroskab i parforholdet, som har skabt mistillid. Jalousi eller hvis man har et lavt selvværd og manglende tro på sig selv og at man er god nok. 

Hvem går i parterapi

Jeg har både unge klienter i 20-årsalderen helt op til pensionister. Parterapi er derfor ikke aldersbestemt, men handler i langt større grad om, om man vil udvikle sit parforhold, og om man ville holde ud selv når det er hårdt.

Terapiforløb

Det vigtigste for mig som parterapeut er, at hjælpe mine klienter til at blive afklaret med deres udfordringer. Klienterne skal føler sig rummet til at turde forsætte arbejdet i dybden med dem selv og med deres partner. Jeg tilbyder terapiforløb af 4 sessioner, da jeg tror på at hvis man arbejder i dybden som par, så er det muligt at komme videre fra selv de største udfordringer.

Terapiens forløb
Selve terapien foregår som samtaleterapi, hvor jeg anvender forskellige terapeutiske tilgange, for at finde ind til sagens kerne. Ofte vil jeg også anvende en undervisnings-tilgang, hvor jeg præsentere forskellige psykologiske teorier samt konkrete redskaber og værktøjer, så man som klient selv lærer og forstår sig selv samt sin partner på et langt dybere plan.

Hjemmeopgave
Når sessionen afsluttes, får man som oftest en hjemmeopgave, man som par skal forsøg at lave til næste session, dette er for at holde udviklingen i gang hele tiden. Derudover laver jeg altid et opsamlende skriv efter sessionen, så man får lidt noter med hjem, som kan bruges til efterreflektering eller til at huske sessionens pointer.

Hvor længe skal man gå i terapi?

Det er meget individuelt, hvor længe folk vælger at forsætte i terapi. Jeg ser dog ofte disse to tilgange til terapien.

Konkret problem
De par der starter i terapi, da der er opstået en udfordring de gerne ville have løst. Ofte ville man komme Ca. 1 gang om ugen. 

Opbyggende terapi 
For de par der ønsker at viderudvikle deres parforhold og forbygge fremtidige udfordringer. En mulighed for at sætte 100 % fokus på parforholdet og forstærke relationen og kærligheden. De fleste kommer i terapi hver 2-4 uge. 

Forløb & priser

Vælger I et forløb af 4 sessioner opnår i en rabat på 500 kr. For at opnå rabat, bookes bare en normal tid. I forbindelse med første terapi, oplyser I, at I ønsker et forløb af 4 sessioner så sørger jeg for rabatten.

10 % rabat til studerende og unge i alderen 12-18 år.

Individuel terapi over telefon

800kr.

Varighed 60 minutter

Forløb af 4 sessioner – 2800 kr. (spar 400 kr.)

Book her

Individuel terapi

800kr.

Varighed 60 minutter

Forløb af 4 sessioner – 2800 kr. (spar 400 kr.)

Book her

Parterapi

1.100kr.

Varighed 80 minutter

Forløb af 4 sessioner 3.900 kr. (spar 500 kr.)

Book her

Gratis forsamtale

Har du brug for hjælp til at finde ud af, om en sexolog eller parterapeut er det rigtige for dig/jer. Book en gratis forsamtale over telefon. Jeg ringer dig op i det bookede tidsrum. 

Varighed 20 minutter

Book herFie Kolding

Sexolog og parterapeut
Jeg blev uddannet og certificeret hos Joan Ørtings sexolog og parterapeut uddannelser, hvor jeg startede på uddannelsen i 2017. Jeg har siden hjulpet både par og individuelle med deres udfordringer relationelt, seksuelt som følelsesmæssigt. Terapien foregår i mit dejlige terapilokale i Rådhusstræde i København K, hvor jeg byder klienterne velkomne både i hverdage og weekender. 

Podcast, Ærlig talt
Derudover er jeg også vært i podcasten “Ærlig talt”, hvor jeg sammen med to andre sexologer, sætter fokus på forskellige emner indenfor sex, parforhold, kvinder og mænd. Podcasten har over 50.000 streams og mere end 80 episoder, og hver uge udkommer et nyt spændende afsnit. Du kan lytte til podcasten på podimo, Spotify eller hvor du normalt høre dine podcast. 

Engelsk, norsk & svensk
En terapi er som udgangspunkt på dansk, men det er muligt at have terapien på engelsk, hvis en eller begge parter kun snakker engelsk. Derudover forstår jeg både norsk og svensk, så disse to sprog, kan man også sagtens snakke i terapien. Dog er min egen udtale på svensk og norsk lidt rusten, så jeg vil besvare på dansk. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Adresse

Rådhusstræde 6, 3. tv 
1466 København K

Fie Kolding

Sexolog og parterapeut
CVR: 40046461

Kontakt

kontakt@fiekolding.dk
Tlf: +45 40 25 40 99

© Plico A/S. All Rights Reserved